HANNA Instruments Logo

Po — Pe / 9.00 — 17.00| +381 61 2036 045| + 381 11 3242 922 |WhatsApp

HACCP: Prijavite se i nastavite sa snjimanjem podataka

Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
 

Zašto je bitno meriti temperature?

Temperatura igra bitnu ulogu u mnogim procesima u industriji hrane, pića, agrikulturi i transport. Zdravlje klijenata i korisnika takođe često zavisi od temperature. Održavanje prikladne temperature u magacinima je krucijalno.

Potrebno je striktno praćenje i održavanje odgovarajuće temperature prilikom proizvodnje, skladištenja ili transportovanja hrane kako bi umanjili šansupojavljivanja štetnih bakterija.

Meso kao proizvod ima veliki rizik od razvijanja štetnih bakterija. Takođe može doći do razvijanja bakterija i na dimljenim/osušenim proizvodima ukoliko se ne drže u adekvatnim temperaturnim uslovima. Potrebno je uvek kontrolisati uslove u kojima se nalazi kvarljiva hrana kako bi se izbeglo formiranje i rast štetnih bakterija.

Ako govorimo o zakonu, HACCP sistem zahteva da se određena hrana drži na odgovarajućoj temperaturi koja sprečava rast štetnih bakterija ili stvaranje toksina.

Beleženje temperature na papir barem dva puta dnevno oduzima dragoceno vreme i može biti iscrpljujuće. Hanna Instruments vam nudi moderno rešenje ovakvih problema. Prijavite se i nastavite sa snjimanjem podataka.

HI148 snimač podataka temperature

Brzo podešavanje, jednostavno za upotrebu, HI148 je snimač podataka koji je idealan za praćenje i beleženje temperature tokom prerade hrane, transporta, u muzejima i hortikulturi.

Uzan i robusan dizajn

HI148 se nalazi u robusnom vodootpornom ABS koferu IP67 standarda koji štiti od ulaska prašine i može izdržati potapanje do 1 metar do 30 minuta. Kompaktan uređaj sadrži veliki ekran sa kontrastom radi bolje preglednosti. Termologer se isporučuje sa zidnim nosačem i možete ga zakačiti na bilo kom mestu.

Više opcija senzora

Dostupna su 4 različita modela HI148 temperaturnih snimača. Dostupni su modeli sa dva kanala sa kombinacijom unutrašnjeg i/ili spoljašnjeg senzora. Snimači sa spoljašnjim senzorom sadrže sondu od nerđajućeg čelika sa fleksibilnim silikonskim kablom dužine od 1 m.
Možete izabrati između HI148-1 koji ima 1 unutrašnji senzor, HI148-2 sa 1 spoljašnjim senzorom, HI148-3 sa 1 unutrašnjim i spoljašnjim ili HI148-4 sa 2 spoljašnja senzora.

Podesivi LCD ekran

HI148 ima veliki LCD ekran sa širokim vidljivim uglom. LCD je podeljen na 3 dela: vršni pokazuje stanje snimača, srednji očitanu temperature, jedinicu i aktivne kanale; donji korisnik može da izabere, može pokazivati minimalnu i maksimalnu temperature, alarm prekoračenja podešene minimalne/maksimalne temperature, trenutni broj merenja i broj merenja koji su izvan temperaturnog opsega.

Povezivost sa računarom

Podaci sa svih datalogera mogu biti prenešeni preko USB-C kabla i HI92148 programa na računar. Svaki datalogger ima jedinstveni serijski broj radi lakšeg praćenja rezultata. HI92148 računarski program je kompatabilan sa Windows XP ili novijim operativnim sistemima.

Podesiva podešavanja programa.

HI148 vodootporni termologeri nude široki opseg podesivih programa koje možete promeniti u HI92148 računarskom program, uključujući:

  • U podešavanjima je moguće promeniti početak snimanja podataka (od 1 sekunde do 199 sati ili podesiti da se manuelno pokreće pritiskom na dugme.
  • Podesivi vizuelni alarm sa LED indikatorima za prekoracenje maksimalne ili minimalne temperature.
  • Menjanje intervala merenja i snimanja (od 1 sek do 24 sata za 1-kanalne modele, i od 2 sek to 24 sata za 2-kanalne modele)
  • Svakoj sesiji snimanja se može dodeliti identifikacioni broj i šifra.

Vraćanje podataka i analiza

Termologeri sadrže ekstenzivni kapacitet memorije: 16,000 merenja za 1-kanalne modele i 8,000 merenja za 2-kanalne modele. Snimljeni podaci se pokazuju ujedno kao grafik i kao tabela u HI92148 programu Grafički prikaz može biti sačuvan kao image fajl, dok podaci mogu biti eksportovani kao tabela za buduće analize.

Author: Tajana Frančić, mag. nutr.

Bilo koja misao?

Pregledajte ostale postove

Login

Prijavite se na svoj nalog ili ga kreirajte odmah da biste pristupili našem ekskluzivnom sadržaju.