HANNA Instruments Logo

Po — Pe / 9.00 — 17.00| +381 61 2036 045| + 381 11 3242 922 |WhatsApp

Kako pojednostaviti poslovanje automatizacijom- plastenici

Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Prema FAO, do 2050. svetska populacija dostići će 9.1 milijardu, 34% više nego danas. Da bi se prehranila ova veća populacija, proizvodnja hrane mora porasti za 70%, a od čega je za poljoprivrednu proizvodnju predviđen rast od 50%.

U zemljama u razvoju, 80% potrebnog povećanja proizvodnje u poljoprivredi dolazilo bi od povećanja prinosa i inteziteta useva, a samo 20% od proširenja obradivog zemljišta.

Iako su ulaganja u istraživanja i razvoj u poljoprivredi i dalje jedna od najproduktivnijih investicija, sa stopama povrata od 30 i 75%, zanemarena su u zemljama sa nižim prihodima.

Poljopriveda je jedna od najnaprednijih industrija kada je u pitanjuimplementacija.tehnologija automatizacije ustvarnom svetu aplikacija

Tokom poslednje decenije, napredak je istitisnut iz nužde. Mnogi poljoprivrednici nemaju drugog izbora osim ulaganja u tehnologiju koja može popuniti prazninu sve manje radne snage kako bi njihiva zemlja ostala operativna, produktivna i (barem za sada) održiva.

Sa ogromnim prostranstvima zemlje, kojom upravlja samo šačica radnika, tehnologija koja može da rasporedi i obrađuje zemlju uz minimalan nadzor jednostavno ima finansijski smisao.

Kakva su naša buduća predviđanja?

 • Revolucija eko-poljoprivrede

Poljoprivredna preduzeća su pod sve više pod pritiskom da budu ekološki prihvatljiva. Poljoprivrednici bi trebalo da se odluče za smanjenu upotrebu hemijskih komponenti, posebno pesticida sa povećanim brojem zabranjenih pesticida. Poljoprivrednici traže rešenje i na kraju će najbolja opcija biti- automatizacija.

 • Prioritet potrošača

Proteklih nekoliko decenija bili smo prepravljeni brzom hranom, hranom koja je puna praznih kalorija i siromašna hranljivim materijama.

Ali, u ovom trenutku zahtevi potrošača su se promenili i održiva hrana ispunjena vitaminima i mineralima konačno je došla u središte pažnje.

Očekuje se da će poljoprivrednici zadovoljiti potražnju povećanom proizvodnjom, što nas dovodi do potražnje većih količina i prinosa na istoj površini zemlje.

 • Održivost

Zajednička poljoprivredna politika ima za cilj da osigura da je poljoprivredno društvo, ekološki i ekonomski održivo.

 • Nedostatak radne snage

Svetsko stanovnoštvo želi da živi urbanijim načinom života, a interesovanje za rad u poljoprivredi dramatično je opalo. Nema očekivanog povratka, pa je jedini način za rešavanje ovog problema oslanjanje na sadasnja agro-tehnička rešenja, robotizaciju i automatizaciju kako bi se ručni rad sveo na minimum.

Green House

Hajde da razgovaramo o povratku ulaganja

Znati šta dobijate od početnih ulaganja ključno je za jeftinu proizvodnju

Glavne prednosti automatizacije

 • pobiljšani proizvod kvalitet i prinos
 • boljaukupna kontrolanad proizvodnjom
 • viši standardi kvalitetauseva
 • veći kapacitetrasta
 • potražnja&ponudaefekat bypass sa zaokruženom sezonskom proizvodnjom
 • uštededo 50% vode za navodnjavanje
 • smanjenjeutroška đubriva

Kranji rezulati praćenja, planiranja i aktivnog napredka na kraju će vas nagraditivećim prihodom.T

Maksimalna produktivnost

Poboljšan kvalitet

Predvidivost i kontrola

Veća prodajna cena

Naglasak je na poboljšanju efikasnosti proizvodnje, produktivnosti i profitabilnosti

Primena hidroponske poljoprivrede menja poljoprivredne standarde i utiče na način na koji proizvodimo hranu na bolje, te se u tom procesu rešava posledica klimatskih promena.

Automatizacija proizvodnih procesa postojećih postrojenja postaje odlučujući faktor uspešnosti poslovanja. Kontrola fizičkih i hemijskih parametara je presudna za dobijanje standardizovanih rezultata i kvalitetnih proizvoda.

Iz tog razloga, Hanna Instruments je na raspolaganju klijentima radi procene, analize i implementacije sistema automatskog upravljanja za različite proizvodne aplikacije.

Fertigacija – ključni činilac u poljoprivredi

Irigacija je jedna od najbitnijih aktivnosti za poljoprivredu. Sa pravilnom irigacijom, kvalitet i kvantitet useva se može znatno poboljšati.

Ispravno navodnjavanje nije jednostavan proces: količina vode mora biti dovoljna za useve, a ako ne, sprečava se fotosinteza i ukupni rast. Međutim, ako je količina vode veća nego što je potrebno, rast biljaka može postati prekomeran, stvarajući visok, mekši i / ili oštećeni proizvod.

HI10000 Application

Upoznajte naš HI1000x sistem

Za naše kupce dizajniramo i proizvodimo kompletan, sistem za navodnjavanje veštačkih đubriva.

U početku prikupljamo informacije i zahteve agronoma za stvaranje sistema koji odgovara stvarnim potrebama kupca. Nakon toga, analiziramo postojeću infrastrukturu kako bismo mogli povezati naše sisteme sa već instaliranim.

Konačno, izrađujemo prilagođeni sistem i nastavljamo sa instaliranjem, puštanjem u rad i obukom odgovornog osoblja.

Naši fertigacioni i irigacioni sistemi imaju višestruke primene:

 • Uzgoj na otvorenom
 • Unutrašnji uzgoj biljnih kultura
 • Hidroponi
 • Aeroponi

Naš sistem za fertigaciju objedinjuje procesnu opremu Hanna Instruments sa visokokvalitetnim industrijskim proizvodima kako bi stvorili dve vrste sistema:

 • Direktno ubrizgavanje nutrijenata
 • Rezervoar za mešenje

Prednosti direktnog nezavisnog ubrizgavanja hranjivih sastojaka

Neki koncentrati đubriva (osnovni rastvori) mogu u interakciji stvoriti nerastvorljiva jedinjenja i taloge. Mora se paziti da ovi koncentrati ostanu odvojeni. Đubriva koja sadrže kalcijum ne smeju se mešati sa đubrivima koja sadrže sulfate ili fosfate dok su u koncentrovanom obliku. HI10000 koristi odvojene i nezavisne injektore hranjivih materija koji u potpunosti izoluju koncentrate dok se ne unesu u tok navodnjavanja gde se razrede i precizno promešaju.

Ca(NO3)2 (Kalcijum Nitrat) + (NH4)2SO4 (Amonijum sulfat) > CaSO4 (Talog Kalcijum sulfata)

Kad se talog stvori, on veže ključne hranjive sastojke i čini ih nedostupne biljkama. Talozi takođe uzrokuju začepljenje vodova za navodnjavanje i nečistoću opreme za navodnjavanje.

Fertigacioni kontroleri

Fertigacioni kontroler može da kontroliše količinu vode za navodnjavanje na osnovu vremena ili zapremine. Različiti sektori mogu se navodnjavati u različito doba dana različitim količinama vode.

Sa regulatorom đubriva, svaki program navodnjavanja omogućuje kontrolu pH i vodljivosti. Kada je potrebno, određeni program vrši korekciju pH uvođenjem kiseline ili baze u vodu za navodnjavanje. pH kontrola se zasniva na višestrukim ulascima za senzore i određenoj zadanoj tački, dok je kontrola provodljivosti direktno povezana sa nivoom fertigacije.

Kada kontroler fertigacije naredi dodavanje 1 višestrukih đubriva u toku navodnjavanja, senzori provodljivosti kontinuirano prate provodljivost struje i ukupna količina đubriva se održava na osnovu određene zadate tačke (ograničenja). Regulator fermentacije može dodavati više (1 do 4) đubriva u vodu za navodnjavanje. Procenat svakog đubriva postavlja korisnik i kontroliše ga određeni program na osnovu zadate vrednosti provodljivosti.

Ako se pojavi problem pH ili provodljivosti, program uključuje alarm kako bi obavestio korisnika. Sve operacije oba kontrolna procesa su sačuvane u memoriji.

Fertigacijski kontroler vrši sve potrebne operacije, nadgledanje, kontrolu navodnjavanja i đubrenje. Ove operacije se sprovode kontinuirano tokom dana, meseca i godine.

Za pravilno korišćenje i upravljanje sistemom moraju se podesiti sve potrebne kontrolne vrednosti (režim podešavanja). Tokom operacija nadzora (konsultativni režim) korisnik može dobiti informacije o funkcionisanju sistema i navodnjavanja. Nadalje, može se pristupiti istorijiskim podacima svih operacija za tekuće i prethodne dane.

Hanna Instruments sa ponosom predstavlja dva novaGroLine rešenjaza automatizacijupH i doziranja hranjivih sastojakau objektima za uzgajanje.

Greenhouse

HI981413 Sistem za doziranje hranljivih sastojaka

Novi sistem za doziranje hranjivih sastojaka HI981413 dizajniran je za održavanje koncentracije đubriva u hranjivom rastvoru koji se koristi u hidroponici i vodi za navodnjavanje. Merač se može programirati da prikazuje rezultate kao EC (električna provodljivost) ili kao TDS (ukupna rastvorena čvrsta supstanca). Rezultati EC prikazani su u mS / cm, dok je TDS prikazan u ppm s odabranim faktorom konverzije 0,45 do 0,99.

HI981413 razvijen je kao jeftino rešenje za hortikulture da održi idealne koncentracije đubriva u svakom trenutku. Jednostavno ubacite sondu u ventil za injektiranje u liniji sa recirkulatornom pumpom i obezbedite potrebne hemikalije za doziranje.

GroLine Dozirni sistem za nutrijente – HI981413

IZABERITE OPCIJUHI981413 je dostupan u više konfiguracija, uključujući opciju merača i sonde, komplet za linijsko montiranje i kompletan paket koji uključuje bypass petlju i protočnu ćeliju za montiranje na zid. Linijski komplet i komplet sa protočnom ćelijom uključuje aspiracijsku cev sa filterom i dozirnu cev sa ventilom za ubrizgavanje.

HI981412 pH Sistem za doziranje

 • pH dozirni sistem GroLine – HI981412

NoviHI981412je isplativo rešenje za održavanje idelanoh pH u svakom trenutku. Jednostavno umetnite sondu i ventil za ubrizgavanje u liniju sa recirkulatornom pumpom i osigurajte doziranje kiseline.

HI981412 je dostupan u više konfiguracija , uključujući opciju merača i sonde, komplet za linijsko montiranje i kompletan paket koji uključuje bypass petlju i protočnu ćeliju za montiranje na panel. Linijski komplet i komplet sa protočnom ćelijom uključuje aspiracijsku cev sa filterom i dozirnu cev sa ventilom za ubrizgavanje.

Iako su ovi novi proizvodi najprikladniji način za usvajanje automatizacije hranjivih sastojaka i pH u sistemima za uzgoj, Hanna’s GroLine serija već dugi niz godina nudi namenske pH metre i EC merače, monitore i kontrolne sisteme. i postoje stotine ovih sistema koje se koriste širom sveta i hidroponici, živim zidovima, kod komercijalne proizvodnje biljaka i u visokotehnološkim objektima za uzgoj.

Dostupnost širokog spektra modela koji odgovaraju specifičnim primenama, prilagodljivost i isplativost Hannine serije GroLine i dalje je čine popularnim izborom među uzgajivačima.

Tretman dolazne vode za navodnjavanje

Voda za navodnjavanje može doneti sa sobom štetne bakterije i patogene, i iz tog razloga je neophodno održavati je pravilno dezinfikovanom.

Proizvodi Hanna Instruments srce su naših sistema za obradu vode.

Održavanje vode i sigurnosti nege jedna je od naših temeljnih politika. Stoga isporučujemo i instaliramo različite vrste sistema, na primer:

 • sistemi za reverznu osmozu
 • sistemi za hlorovanje
 • Sistemi za doziranje hemikalija

Efikasnost sanitacije hlorisane vode može se pratiti sa potencijalom za redukciju oksidacije (ORP). ORP meri sposobnost rastvarača da oksiduju ili redukuju mešavine. Vrednost ORP vode za navodnjavanje direktno je povezana sa potrebnim vremenom kontakta za uništavanje ili inaktivaciju štetnih bakterija. Na primer, vrednost ORP od of 665 mV ili iznad uništiće E. coli i Salmonella posle manje od 20 sekundi kontakta ORP od 550 mV zahteva 60 sekundi kontaktnog vremena za isti nivo dezinfekcije. Budući da se ORP može brzo izmeriti i na liniji i izvan njega, ORP je prikladan parametar za određivanje efikasnosti.

Analizatori hlora serije Hanna PCA300 konstantno prate, kontrolišu i prilagođavaju sadržaj hlora i pH uzorka. Nadgledanje nivoa hlora, od prečišćavanja vode za piće i otpadnih voda, do kanalizacije u staklenicima, ima značajan uticaj na javno zdravlje, kao i na ROI i indsutrijske aplikacije.

 • Dostupna su 4 modela za praćenje nivoa hlora, pH i ORP.
 • Za kontrolu hlora mogu se postaviti zasebni alarmi , pH, ORP i temperature.
 • Jednostavan interfejs uprošćuje podešavanje i održavanje.

Hlor, pH, ORP, i Temperature Analizator – PCA Porodica

Analizatori hlora, pH, ORP i temperature

Bilo koja misao?

Pregledajte ostale postove

Login

Prijavite se na svoj nalog ili ga kreirajte odmah da biste pristupili našem ekskluzivnom sadržaju.