HANNA Instruments Logo

Po — Pe / 9.00 — 17.00| +381 61 2036 045| + 381 11 3242 922 |WhatsApp

SKU HI96712 Kategorija

Fotometar za aluminijum - HI96712

Sve cene su bez PDV-a i bez troškova isporuke, osim ako nije drugačije navedeno.

HI96712 fotometar za aluminijum kombinuje tačnost i jednostavnost upotrebe u ergonomskom dizajnu. Koristeći HI93712-0 spremne reagense, korisnik može tačno odrediti koncentraciju aluminijuma u ​​uzorcima u rasponu od 0,00 do 1,00 mg / L (ppm). HI96712 nudi mnogo naprednih funkcija, uključujući ekskluzivnu funkciju CAL Check ™ za verifikaciju performansi i kalibraciju fotometra.
  • CAL Check™ validacija i kalibracija
  • Ugrađeni tajmer
  • Auto-Off

Kupujte pouzdano!

RSD 35.920

5 na zalihama

Zatražite ponudu

Ovaj proizvod se ne može kupiti online. Popunite kontakt formu kako biste dobili ponudu. Hvala.

Detalji:

Prenosivi fotometar HI96712 namenjen je za merenje aluminijuma. HANNA prenosni fotometri poseduju napredni optički sistem; kombinacija specijalne volframove lampe, uskog pojasa filtera interferencija i silicijumskog fotodetektora obezbeđuju tačna fotometrijska očitavanja svaki put. Ekskluzivna HANNA funkcionalnost – CAL Check funkcija koristi gotove NIST standarde koji se mogu pratiti za potvrdu brojila i kalibraciju. Ekskluzivni sistem zaključavanja kivete osigurava da se kiveta svaki put umetne u mernu ćeliju u istom položaju kako bi se održala konzistentna dužina staze.

Pregled funkcionalnosti:

CAL Check™ – Omogućuje verifikaciju performansi i kalibraciju fotometra koristeći NIST standarde koji se mogu pratiti.

GLP – Dobra laboratorijska praksa.

Auto-off -Funkcija automatskog isključivanja će se aktivirati nakon 10 minuta neupotrebe u mernom režimu. Sprečava trošenje baterija u slučaju da slučajno ostane upaljen merač.

Indikator statusa baterije– Pokazuje preostalu bateriju.

Ugrađen tajmer – Obezbeđuje da se za hemijsku reakciju koristi odgovarajuće vreme reakcije. Po isteku tajmera, merač će automatski preduzeti očitavanje. Ova funkcija osigurava konzistentnost merenja za više korisnika.

Poruka o grešci -Poruke na ekranu koje upozoravaju na probleme, uključujući nedostatak poklopca, visoku nulu i nizak standard.

Indikator hlađenja lampe – Da bi se održala željena talasna dužina koja se koristi za apsorpciju, potrebno je osigurati da se komponente ne pregrevaju od toplote koju stvara volframova lampa. Svaki fotometar dizajniran je tako da omogući minimalno vreme da se komponente ohlade. Pre snimanja očitavanja prikazuje se indikator lampice za hlađenje.

Jedinice merePrikazana je odgovarajuća merna jedinica zajedno sa očitavanjem.

Zbog velike pojave minerala, stena i gline, aluminijum je prisutan u gotovo svim prirodnim vodama kao rastvorljiva so, koloid ili nerastvorljiva jedinjenja. Ovi oblici aluminijuma se takođe mogu pojaviti u prečišćenim i otpadnim vodama zbog njegove upotrebe tokom procesa koagulacije. Kada su koncentracije veće od 0,2 mg / L, voda će biti obojena, ali ne uzrokuje značajne efekte po zdravlje ljudi.

HI96712 koristi prilagođavanje Aluminon metode prema standardnim metodama za ispitivanje vode i otpadnih voda za određivanje koncentracija aluminijuma ispod 1,00 mg / L (ppm). Kada se aluminon reagens dodaje uzorcima koji sadrže aluminijum, uzorak će poprimiti crvenkastu nijansu; što je veća koncentracija, intezivnija je i boja. Povezana promena boje zatim se kolorimetrijski analizira prema Ber-Lambertovom zakonu. Ovaj princip kaže da svetlost apsorbuje komplementarnu boju, a emitovano zračenje zavisi od koncentracije. Za određivanje aluminijuma, uskopojasni filter interferencija na 525 nm (zeleni) omogućava da silikonski fotodetektor detektuje samo zeleno svetlo i izostavlja svu ostalu vidljivu svetlost koja se emituje iz volframove lampe. Kako se menja boja reagovanog uzorka, povećava se i apsorpcija specifične talasne dužine svetlosti, dok propusnost opada.

CAL Check™ standardi sa sertifikatom

Standardi HI96712-11 CAL Check koriste se za kalibraciju i verifikaciju performansi fotometra pomoću funkcije CAL Check .

Dolaze sa sertifikatom analize.

  • Serijskim brojem
  • Rokom trajanja
  • Vrednost standarda @ 25 °C
  • Referentni merač, NIST sledljiv

Sa rezervoarima za skladištenje

  • Otporan na spoljno svetlo
  • Štiti od slučajnog loma

Specifikacije:

Absorbancija

Izvor svetlosti

Volfram lampa

Detektor svetlosti

silikonska fotoćelija sa uskim filterom interferencija @ 420 nm

Aluminijum

Opseg

0.00 do 1.00 mg/L (ppm)

Rezolucija

0.01 mg/L

Tačnost

±0.02 mg/L ±4% očitanja

Metod

adaptacija aluminon metode

Tip baterije

9V baterije

Auto-off

nakon deset minuta nekorišćenja u režimu merenja; posle jednog sata nekorišćenja u režimu kalibracije; sa podsetnikom poslednjeg očitanja.

Okruženje

0 do 50°C (32 do 122°F); RH max 95%

Dimenzije

193 x 104 x 69 mm (7.6 x 4.1 x 2.7”)

Težina

360g (12.7oz.)

Informacije o isporuci

HI96712 se isporučuje sa kivetama za uzorke (2) sa poklopcima, 9V baterijom, sertifikatom o kvalitetu instrumenta i uputstvom za upotrebu.

Dodatne informacije

Dodatne informacije

Sektor

,

Vrsta metra

Specific parameter

Traženje ponude

Napomena: polja označena sa * su obavezna.

Da li ste uspeli da pronađete ono što Vas zanima?

Imamo više od 30000 proizvoda u našem asortimanu. Registrujte se sada i preuzmite najnoviji katalog proizvoda ili nas kontaktirajte i proverite kako sve možemo da Vam pomognemo.

Login

Prijavite se na svoj nalog ili ga kreirajte odmah da biste pristupili našem ekskluzivnom sadržaju.

Login

Prijavite se na svoj nalog ili ga kreirajte odmah da biste pristupili našem ekskluzivnom sadržaju.