HANNA Instruments Logo

Po — Pe / 9.00 — 17.00| +381 61 2036 045| + 381 11 3242 922 |WhatsApp

SKU HI96738 Kategorija

Fotometar za hlor-dioksid - HI96738

Sve cene su bez PDV-a i bez troškova isporuke, osim ako nije drugačije navedeno.

Prenosivi fotometar za hlor-dioksid HI96738 kombinuje tačnost i jednostavnost upotrebe u ergonomskom, prenosivom dizajnu. Upotrebom HI93738-0 pripremljenih reagenasa, korisnik može tačno odrediti koncentraciju hlor-dioksida u opsegu od 0,00 do 2,00 mg / L (ppm). HI96738 nudi mnogo naprednih funkcija, uključujući ekskluzivnu funkciju CAL Check ™ koja se koristi za verifikaciju performansi i kalibraciju fotometra.
  • CAL Check™ validacija i kalibracija
  • Ugrađeni tajmer
  • Auto-Off

Kupujte pouzdano!

RSD 35.920

5 na zalihama

Zatražite ponudu

Ovaj proizvod se ne može kupiti online. Popunite kontakt formu kako biste dobili ponudu. Hvala.

Detalji:

Prenosivi fotometar HI96738 služi za merenje hlor-dioksida. HANNA prenosni fotometri poseduju napredni optički sistem; kombinacija specijalne volframove lampe, uskog pojasa filtera interferencija i silicijumskog fotodetektora obezbeđuju tačna fotometrijska očitavanja svaki put. Ekskluzivna HANNA funkcionalnost – CAL Check koristi gotove NIST standarde koji se mogu pratiti kako bi verifikovali i kalibrisali fotometar za slobodni hlor. Ekskluzivni sistem zaključavanja kivete osigurava da se kiveta svaki put umetne u mernu ćeliju u istom položaju kako bi se održala konzistentna dužina staze.

Pregled funkcionalnosti:

CAL Check– Omogućuje verifikaciju performansi i kalibraciju merača korišćenjem CAL Check NIST sekundarnog standarda koji je sledljiv.

GLP – Dobra laboratorijska praksa daje podatke o poslednjoj kalibraciji.

Ugrađeni tajmerObezbeđuje da se za hemijsku reakciju koristi odgovarajuće vreme reakcije. Po isteku tajmera, merač će automatski preduzeti očitavanje. Ova funkcija osigurava konzistentnost merenja za više korisnika.

Indeksiranje merača: – Merač ima pregradu koja omogućava sigurno smeštanje kivete sa poklopcem. Ovo osigurava da se kiveta indeksira dosledno (isti položaj) kako bi se održala ista dužina puta za tačne rezultate.

Idikator hlađenja lampe – Neophodno je održavati konzistentnu temperaturu optičkih komponenti da bi se održao uski talasni opseg svetlosti. Ovaj fotometar ima indikator hlađenja lampe koji se prikazuje tokom kratkog vremenskog perioda pre svakog merenja kako bi se komponente hladile i postigla najveća moguća tačnost.

Poruke o greškama – Poruke na displeju koje upozoravaju na probleme, uključujući poruke da je kiveta bez poklopca, merenje iznad i ispod opsega i poruke o greški izvora svetlosti.

Auto-off – Automatsko isključivanje nakon 10 minuta nekorišćenja kada je merač u režimu merenja. Sprečava trošenje baterija u slučaju da fotometar ostane greškom upaljen.

Indikator stanja baterije

Instrument ima indikator nivoa baterije za prikaz preostalog života baterija sledeći način:

• 3 linije za 100% kapaciteta

• 2 linije za 66 % kapaciteta

• 1 linija za 33 % kapaciteta

• Ikonica baterije treperi kada je kapacitet ispod 10 %.

Jedinice mere – Prikazana je odgovarajuća merna jedinica zajedno sa očitavanjem.

Korišćen prvenstveno kao dezinfekcijsko sredstvo u vodi za piće i u različitim industrijskim procesima, hlor-dioksid je visoko efikasan, ekološki prihvatljiv mikrobiocid. Hlor-dioksid je siguran, jak i ne stvara trihalometane, dezinfekcioni nusprodukt karakterističan za upotrebu hlora.

HI96738 koristi adaptaciju hlorofenol crvene metode za merenje koncentracija hlor-dioksida ispod 2.00 mg / L (ppm). Kada se hlorofenol-crveni reagens doda u uzorke koji sadrže hlor-dioksid, ljubičasta nijansa reagensa će se sniziti; što je veća koncentracija, intezivnija je i boja. Povezana promena boje zatim se kolorimetrijski analizira prema Ber-Lambertovom zakonu. Ovaj princip kaže da svetlost apsorbuje komplementarnu boju, a emitovano zračenje zavisi od koncentracije. Za određivanje hlor-dioksida, uskopojasni filter interferencija na 575 nm (žuto) omogućava da se silicijum fotodetektorom detektuje samo žuta svetlost i izostavlja sva ostala vidljiva svetlost koja se emituje iz volframove lampe. Kako se boja reaktivnog uzorka smanjuje, smanjuje se i apsorpcija specifične talasne dužine svetlosti, dok se propusnost povećava.

CAL Check™ standardi sa sertifikatom

Standardi HI96738-11 CAL Check koriste se za kalibraciju i verifikaciju performansi fotometra pomoću funkcije CAL Check .

Dolaze sa sertifikatom analize.

  • Serijskim brojem
  • Rokom trajanja
  • Vrednost standarda @ 25 °C
  • Referentni merač, NIST sledljiv

Sa rezervoarima za skladištenje

  • Otporan na spoljno svetlo
  • Štiti od slučajnog loma

Specifikacije:

Absorbancija

Izvor svetlosti

Volfram lampa

Detektor svetlosti

silikonska fotoćelija sa uskim filterom interferencija @ 420 nm

Hlor-dioksid

Opseg

0.00 do 2.00 mg/L (ppm)

Rezolucija

0.01 mg/L

Tačnost

±0.10 mg/L ±5% od očitavanja

Metod

adaptacija hlorofenol crvene metode

Tip baterije

9V baterije

Auto-off

nakon deset minuta nekorišćenja u režimu merenja; posle jednog sata nekorišćenja u režimu kalibracije; sa podsetnikom poslednjeg očitanja.

Okruženje

0 do 50°C (32 do 122°F); RH max 95%

Dimenzije

193 x 104 x 69 mm (7.6 x 4.1 x 2.7”)

Težina

360g (12.7oz.)

Informacije o isporuci

HI96738 se isporučuje sa kivetama za uzorke (2) sa poklopcima, 9V baterijom, sertifikatom o kvalitetu instrumenta i uputstvom za upotrebu. CAL Check™ standardi i test reagensi se prodaju zasebno.

Dodatne informacije

Dodatne informacije

Sektor

,

Vrsta metra

Specific parameter

Traženje ponude

Napomena: polja označena sa * su obavezna.

Da li ste uspeli da pronađete ono što Vas zanima?

Imamo više od 30000 proizvoda u našem asortimanu. Registrujte se sada i preuzmite najnoviji katalog proizvoda ili nas kontaktirajte i proverite kako sve možemo da Vam pomognemo.

Login

Prijavite se na svoj nalog ili ga kreirajte odmah da biste pristupili našem ekskluzivnom sadržaju.

Login

Prijavite se na svoj nalog ili ga kreirajte odmah da biste pristupili našem ekskluzivnom sadržaju.