HANNA Instruments Logo

Po — Pe / 9.00 — 17.00| +381 61 2036 045| + 381 11 3242 922 |WhatsApp

SKU HI96726 Kategorija

Fotometar za nikal (visok opseg) - HI96726

Sve cene su bez PDV-a i bez troškova isporuke, osim ako nije drugačije navedeno.

Prenosni fotometar za nikal (visokog opseg) HI96726 kombinuje tačnost i jednostavnost upotrebe u ergonomskom, prenosivom dizajnu. Korisnik može tačno odrediti koncentraciju nikla u rasponu od 0,00 do 7,00 g / L koristeći HI93726-0 reagense. HI96726 nudi mnogo naprednih funkcija, uključujući ekskluzivnu funkciju CAL Check ™ koja se koristi za verifikaciju performansi i kalibraciju merača.
 • CAL Check™ validacija i kalibracija
 • Ugrađeni tajmer
 • Auto-Off

Kupujte pouzdano!

RSD 35.920

5 na zalihama

Zatražite ponudu

Ovaj proizvod se ne može kupiti online. Popunite kontakt formu kako biste dobili ponudu. Hvala.

Detalji:

Prenosivi fotometar HI96726 namenjen je za merenje nikla u velikom rasponu. HANNA prenosni fotometri poseduju napredni optički sistem; kombinacija specijalne volframove lampe, uskog pojasa filtera interferencija i silicijumskog fotodetektora obezbeđuju tačna fotometrijska očitavanja svaki put. Ekskluzivna HANNA funkcionalnost – CAL Check koristi gotove NIST standarde koji se mogu pratiti kako bi verifikovali i kalibrisali fotometar za slobodni hlor. Ekskluzivni sistem zaključavanja kivete osigurava da se kiveta svaki put umetne u mernu ćeliju u istom položaju kako bi se održala konzistentna dužina staze.

Pregled funkcionalnosti:

CAL Check – Omogućuje verifikaciju performansi i kalibraciju merača korišćenjem CAL Check NIST sekundarnog standarda koji je sledljiv.

GLP – Dobra laboratorijska praksa daje podatke o poslednjoj kalibraciji.

Ugrađeni tajmer – Obezbeđuje da se za hemijsku reakciju koristi odgovarajuće vreme reakcije. Po isteku tajmera, merač će automatski preduzeti očitavanje. Ova funkcija osigurava konzistentnost merenja za više korisnika.

Indeksiranje merača: – Merač ima pregradu koja omogućava sigurno smeštanje kivete sa poklopcem. Ovo osigurava da se kiveta indeksira dosledno (isti položaj) kako bi se održala ista dužina puta za tačne rezultate.

Idikator hlađenja lampe – Neophodno je održavati konzistentnu temperaturu optičkih komponenti da bi se održao uski talasni opseg svetlosti. Ovaj fotometar ima indikator hlađenja lampe koji se prikazuje tokom kratkog vremenskog perioda pre svakog merenja kako bi se komponente hladile i postigla najveća moguća tačnost.

Poruke o greškama – Poruke na displeju koje upozoravaju na probleme, uključujući poruke da je kiveta bez poklopca, merenje iznad i ispod opsega i poruke o greški izvora svetlosti.

Auto-off – Automatsko isključivanje nakon 10 minuta nekorišćenja kada je merač u režimu merenja. Sprečava trošenje baterija u slučaju da fotometar ostane greškom upaljen.

Indikator stanja baterije

Instrument ima indikator nivoa baterije za prikaz preostalog života baterija sledeći način:

 • 3 linije za 100 % kapaciteta
 • 2 za 66 % kapaciteta
 • 1 linija za 33 %
 • Ikonica baterije će trepereti kada je preostalo manje od 10 %.

Jedinice mere – Prikazana je odgovarajuća merna jedinica zajedno sa očitavanjem.

Nikal se najčešće koristi u industriji oplate u procesima koji koriste nerđajući čelik, kobalt ili legure nikla. Upotrebom nikla u određenim legurama proizvođači mogu postići proizvod koji je vrlo otporan na hemijski stres i koji ima duži vek trajanja. Nikal se takođe koristi u proizvodnji baterija, gorivnim ćelijama i hidrogenizovanju biljnih ulja u prehrambenoj industriji.

HI96726 koristi adaptaciju fotometrijske metode za merenje koncentracija nikla ispod 7,00 g / L. Kada se reagens doda u uzorke koji sadrže nikl, uzorak će postati plave boje. Što je veća koncentracija to je i boja intezivnija. Povezana promena boje zatim se kolorimetrijski analizira prema Ber-Lambertovom zakonu. Ovaj princip kaže da svetlost apsorbuje komplementarnu boju, a emitovano zračenje zavisi od koncentracije. Za određivanje nikla u visokom rasponu, uskopojani filter interferencija na 575 nm (žuti) omogućava da silikonski fotodetektor detektuje samo žutu svetlost i izostavlja svu ostalu vidljivu svetlost koja se emituje iz volframove lampe. Kako se menja boja reagovanog uzorka, povećava se i apsorpcija specifične talasne dužine svetlosti, dok propusnost opada.

HI96726 je dostupan i kao set (HI96726C) koji uključuje:

 • Prenosni fotometar
 • Kivete za uzorkovanje (2)
 • Poklopce za kivete (2)
 • CAL Check™ standardi sa sertifikatom
 • Krpu za brisanje i držanje kiveta
 • Makaze
 • Robusni prenosni kofer
  • Prenosni kofer je perforiran za lakše smeštanje merača i prateće opreme.

*Reagensi se poručuju odvojeno

CAL Check™ standardi sa sertifikatom

Standardi HI96726-11 CAL Check koriste se za kalibraciju i verifikaciju performansi fotometra pomoću funkcije CAL Check .

Dolaze sa sertifikatom analize.

 • Serijskim brojem
 • Rokom trajanja
 • Standardna vrednost @ 25°C
 • Referentni merač, NIST sledljiv

Sa rezervoarima za skladištenje

 • Otporan na spoljno svetlo
 • Štiti od slučajnog loma

Specifikacije:

Absorbancija

Izvor svetlosti

Volfram lampa

Detektor svetlosti

silikonska fotoćelija sa uskim filterom interferencija @ 420 nm

Nikal

Opseg

0.00 do 7.00 g/L nikla

Rezolucija

0.01 mg/L

Tačnost

±0.07 g/L ±4% očitanja

Metod

adaptacija fotometrijskog metoda

Tip baterije

9V baterije

Auto-off

nakon deset minuta nekorišćenja u režimu merenja; posle jednog sata nekorišćenja u režimu kalibracije; sa podsetnikom poslednjeg očitanja.

Okruženje

0 do 50°C (32 do 122°F); RH max 95%

Dimenzije

193 x 104 x 69 mm (7.6 x 4.1 x 2.7”)

Težina

360g (12.7oz.)

Informacije o isporuci

HI96726 se isporučuje sa kivetama za uzorke (2) sa poklopcima, 9V baterijom, sertifikatom o kvalitetu instrumenta i uputstvom za upotrebu.

Dodatne informacije

Dodatne informacije

Sektor

Vrsta metra

Specific parameter

Traženje ponude

Napomena: polja označena sa * su obavezna.

Da li ste uspeli da pronađete ono što Vas zanima?

Imamo više od 30000 proizvoda u našem asortimanu. Registrujte se sada i preuzmite najnoviji katalog proizvoda ili nas kontaktirajte i proverite kako sve možemo da Vam pomognemo.

Login

Prijavite se na svoj nalog ili ga kreirajte odmah da biste pristupili našem ekskluzivnom sadržaju.

Login

Prijavite se na svoj nalog ili ga kreirajte odmah da biste pristupili našem ekskluzivnom sadržaju.