HANNA Instruments Logo

Po — Pe / 9.00 — 17.00| +381 61 2036 045| + 381 11 3242 922 |WhatsApp

SKU HI96746 Kategorija

Fotometar za određivanje gvožđa (nizak opseg) - HI96746

Sve cene su bez PDV-a i bez troškova isporuke, osim ako nije drugačije navedeno.

HI96746 Fotometar za određivanje gvožđa (nizak opseg) u opsegu od 0,00 do 1,60 mg / L (ppm) kombinuje tačnost i jednostavnost upotrebe u ergonomskom, prenosivom dizajnu. Koristeći HI93746-0 gotove reagense, korisnik može tačno odrediti koncentraciju gvožđa u uzorcima slatke vode u opsegu od 0,00 do 1,60 mg / L (ppm). HI96746 nudi brojne napredne funkcije, uključujući ekskluzivnu funkciju CAL Check ™ koja se koristi za verifikaciju performansi i kalibraciju fotometra.
 • CAL Check™ funkcija za kalibraciju i verifikaciju
 • Ugrađen tajmer za pravilno određivanje intervala reakcije
 • Unapred pripremljeni reagensi se prodaju zasebno.

Kupujte pouzdano!

RSD 35.920

5 na zalihama

Zatražite ponudu

Ovaj proizvod se ne može kupiti online. Popunite kontakt formu kako biste dobili ponudu. Hvala.

Detalji:

Prenosivi fotometar HI96746 namenjen je za određivanje gvožđa u uzorcima slatke vode. HANNA prenosni fotometri poseduju napredni optički sistem; kombinacija specijalne volframove lampe, uskog pojasa filtera interferencija i silicijumskog fotodetektora obezbeđuju tačna fotometrijska očitavanja svaki put. Ekskluzivna HANNA funkcionalnost – CAL Check koristi gotove NIST standarde koji se mogu pratiti kako bi verifikovali i kalibrisali fotometar za slobodni hlor. Ekskluzivni sistem zaključavanja kivete osigurava da se kiveta svaki put umetne u mernu ćeliju u istom položaju kako bi se održala konzistentna dužina staze.

Pregled funkcionalnosti:

CAL Check – Omogućuje verifikaciju performansi i kalibraciju merača korišćenjem CAL Check NIST sekundarnog standarda koji je sledljiv.

GLP – Dobra laboratorijska praksa daje podatke o poslednjoj kalibraciji.

Ugrađeni timer – Omogućuje upotrebu tajmera kako bi se osiguralo da se za hemijsku reakciju koristi odgovarajuće vreme 3 minute i 30 sekundi. Na kraju odbrojavanja vremena tajmer će automatski izvršiti očitavanje. Ova funkcija osigurava konzistentnost merenja za više korisnika.

Indeksiranje merača: – Merač ima pregradu koja omogućava sigurno smeštanje kivete sa poklopcem. Ovo osigurava da se kiveta indeksira dosledno (isti položaj) kako bi se održala ista dužina puta za tačne rezultate.

Idikator hlađenja lampe – Neophodno je održavati konzistentnu temperaturu optičkih komponenti da bi se održao uski talasni opseg svetlosti. Ovaj fotometar ima indikator hlađenja lampe koji se prikazuje tokom kratkog vremenskog perioda pre svakog merenja kako bi se komponente hladile i postigla najveća moguća tačnost.

Poruke o greškama – Poruke na displeju koje upozoravaju na probleme, uključujući poruke da je kiveta bez poklopca, merenje iznad i ispod opsega i poruke o greški izvora svetlosti.

Auto-off – Automatsko isključivanje nakon 10 minuta nekorišćenja kada je merač u režimu merenja. Sprečava trošenje baterija u slučaju da fotometar ostane greškom upaljen.

Indikator stanja baterije

Instrument ima indikator nivoa baterije za prikaz preostalog života baterija sledeći način:

 • 3 linije za 100 % kapaciteta
 • 2 za 66 % kapaciteta
 • 1 linija za 33 %
 • Ikonica baterije će trepereti kada je preostalo manje od 10 %.

Merne jedinice -Odgovarajuće merne jedinice se prikazuje na ekranu zajedno sa očitanjem.

Gvožđe je prirodno prisutno u vodi u malim koncentracijama, ali dostiže visoke koncentracije u otpadnim vodama. Koncentraciju gvožđa u vodi treba pratiti jer postaje štetno iznad određenih granica. Na primer, u vodi koju koriste domaćinstva može neprijatno izmeniti ukus, zaprljati veš, oštetiti posuđe i pogodovati rastu određenih bakterija. Gvožđe je takođe pokazatelj stalne korozije u sistemima hlađenja vodom i grejanjem. Dalje, gvožđe se obično prati u rudarskim otpadnim vodama radi izbegavanja kontaminacija.

HI96746 koristi prilagođavanje TPTZ metode za određivanje koncentracije gvožđa u opsegu od 0,00 do 1,60 mg / L (ppm). Reagens kada se doda uzorku koji sadrži gvožđe pretvoriće uzorak uljubičast boju; što je veća koncentracija, intezivnija je i boja. Povezana promena boje zatim se kolorimetrijski analizira prema Ber-Lambertovom zakonu. Ovaj princip kaže da svetlost apsorbuje komplementarnu boju, a emitovano zračenje zavisi od koncentracije. Za gvožđe, uskopojasni interferencijski filter na 525 nm (zeleni) omogućava da silikonski fotodetektor detektuje samo zeleno svetlo. Kako se menja boja reagovanog uzorka, povećava se i apsorpcija specifične talasne dužine svetlosti, dok propusnost opada.

HI96746 je dostupan i kao set (HI96746C) koji uključuje:

 • Prenosni fotometar
 • Kivete za uzorkovanje (2)
 • Poklopce za kivete
 • CAL Check™ standardi sa sertifikatom
 • Krpu za brisanje i držanje kiveta
 • Makaze
 • Čvrsti kofer za nošenje sa termoformiranim uloškom za fotometar i dodatke.

*Reagensi se poručuju odvojeno

CAL Check™ standardi sa sertifikatom

Standardi HI96746-11 CAL Check ™ koriste se za kalibraciju i verifikaciju performansi fotometra pomoću funkcije CAL Check ™.

Dolaze sa sertifikatom analize.

 • Serijskim brojem
 • Rokom trajanja
 • Standardna vrednost @ 25°C
 • Referentni merač, NIST sledljiv

Sa rezervoarima za skladištenje

 • Otporan na spoljno svetlo
 • Štiti od slučajnog loma

Specifikacije:

Absorbancija

Izvor svetlosti

Volfram lampa

Detektor svetlosti

silikonska fotoćelija sa uskim filterom interferencija @ 420 nm

Gvožđe

Opseg

0.00 do 1.60 mg/L (ppm)

Rezolucija

0.01 mg/L

Tačnost

±0.01 mg/L ±8% od očitanja

Metod

Adaptacija TPTZ metode.

Tip baterije

9V baterije

Auto-off

nakon deset minuta nekorišćenja u režimu merenja; posle jednog sata nekorišćenja u režimu kalibracije; sa podsetnikom poslednjeg očitanja.

Okruženje

0 do 50°C (32 do 122°F); RH max 95%

Dimenzije

193 x 104 x 69 mm (7.6 x 4.1 x 2.7”)

Težina

360g (12.7oz.)

Informacije o isporuci

HI96746 se isporučuje sa kivetama za uzorke (2) sa poklopcima, 9V baterijom, sertifikatom o kvalitetu instrumenta i uputstvom za upotrebu.

Dodatne informacije

Dodatne informacije

Sektor

,

Vrsta metra

Specific parameter

Traženje ponude

Napomena: polja označena sa * su obavezna.

Da li ste uspeli da pronađete ono što Vas zanima?

Imamo više od 30000 proizvoda u našem asortimanu. Registrujte se sada i preuzmite najnoviji katalog proizvoda ili nas kontaktirajte i proverite kako sve možemo da Vam pomognemo.

Login

Prijavite se na svoj nalog ili ga kreirajte odmah da biste pristupili našem ekskluzivnom sadržaju.

Login

Prijavite se na svoj nalog ili ga kreirajte odmah da biste pristupili našem ekskluzivnom sadržaju.