HANNA Instruments Logo

Po — Pe / 9.00 — 17.00| +381 61 2036 045| + 381 11 3242 922 |WhatsApp

SKU HI7754 Kategorija

Merač alkalnosti bazena za pitku vodu - HI7754

Sve cene su bez PDV-a i bez troškova isporuke, osim ako nije drugačije navedeno.

Hanna Alkalinity Checker® ručni kolorimetar (HC) premošćuje jaz između jednostavnih hemijskih ispitnih kompleta i profesionalnih instrumenata. Kompleti hemijskih testova imaju ograničenu tačnost i rezoluciju s obzirom da se oslanjaju na subjektivnu procenu korisnika. Profesionalna instrumentacija uključuje izvor svetlosti određene talasne dužine i detektor svetlosnog senzora za precizno određivanje apsorbancije i koncentracije jona. Pool Line Alkalinity Checker® HC koristi LED s fiksnom talasnom dužinom i silikonski detektor fotografije kako bi pružio tačnost profesionalnih instrumenata po pristupačnoj cieni hemijskog kompleta za ispitivanje.

  • Precizna merenja bez nagađanja boje
  • Laboratorijska merenja uz delić troškova
  • Jednostavno, intuitivno rukovanje

Kupujte pouzdano!

RSD 5.950

Zatražite ponudu

Ovaj proizvod se ne može kupiti online. Popunite kontakt formu kako biste dobili ponudu. Hvala.

Ručni kolorimetar HI7754 Pool Line Checker® dizajniran je za merenje alkalnosti u bazenima, hidromasažnim kadama i banjama. Alkalnost je vrlo važan parametar u praćenju hemije vode u bazenu. Alkalnost je puferska sposobnost rastvora da se odupre promeni pH zbog dodavanja kiseline ili baze. To može predstavljati izazov kada se koriste uobičajeni oblici hlora, jer će se kao baza kada se doda hlor pH povećati. Kako se pH vode povećavao iznad pH 7,4, hlor postaje pretežno u hipohloritnom obliku, umesto u hipohloričnoj kiselini, dok pH opada sa pH 7,4. Hypochlorous kiselina je 100 puta efikasnija kao sredstvo za dezinfekciju od hipohloritnog oblika. Kada je voda nisko alkalna, pH će se povećavati dodavanjem hlora. Kada postoji odgovarajuća alkalnost, tada se dodavanjem hlora apsorbuje baza i pH ostaje isti. Nadgledanje alkalnosti važno je za održavanje stabilnog pH bazena sa hidromasažnom kadom ili spa centrom.

Oblikovani stil ovih Checkers-a savršeno se uklapa u dlan i džep, a veliki LCD monitor lako se čita. Auto-off funkcija produžava životni vek baterije gaseći je automatski kada se kolorimetar ne upotrebljava.

Da bi se izvršilo merenje, instrument vode se stavlja u kivetu i merač se poništava. Zatim se dodaje reagens koji će reagirati alkalnošću dajući prepoznatljiv raspon boja od žute do zelenkasto-plave. Na kraju, stavite bočicu u Checker, pritisnite dugme i pročitajte rezultate. Jednostavno, zar ne? Važno je napomenuti da ako je hlor u uzorku vode koja se ispituje, potrebno je dodati sredstvo za uklanjanje hlora HI937554-53 prije nastavka ispitivanja.

Specifikacije:

Alkalni opseg0 do 500 ppm (kao CaCO3)
Alkalna rezolucija1 ppm
Alkalina preciznost±5 ppm ± 5% očitanja
Metod alkalnostkolorimetrijska metoda. Reakcija uzrokuje razvoj prepoznatljivog raspona boja od žute do zelenkasto plave. Ova provera razvijena je za rad sa uzorcima slatke vode.
Fotometar/Kolorimetar svetlosni izvorLED @ 610 nm
Fotometar/kolorimetar detektor svetlostisilikonska fotoćelija
Tip baterije/Životni vek1.5V AAA
Automatsko isključivanjenakon deset minuta nekorišćenja i 2 minuta nakon očitanja
Okruženje0 do 50°C (32 do 122°F); RH max 95% ne-kondenzujući
Težina64 g (2.3 oz.)
Dimenzije86.0 mm x 61.0 mm x 37.5mm (3.2 x 2.4 x 1.5”)
Informacije o porudžbiniHI7754 Checker HC isporučuje se sa kivetama za uzorke sa poklopcima (2 kom.), Starterom za alkalni reagens (25 ispitivanja), baterijom od 1,5 VAAA (1 kom.) I uputstvima, sve upakovano u prilagođenu torbicu.

Dodatne informacije

Dodatne informacije

Traženje ponude

Napomena: polja označena sa * su obavezna.

Da li ste uspeli da pronađete ono što Vas zanima?

Imamo više od 30000 proizvoda u našem asortimanu. Registrujte se sada i preuzmite najnoviji katalog proizvoda ili nas kontaktirajte i proverite kako sve možemo da Vam pomognemo.

Login

Login to your account or create one right now to access to our exclusive content.

Login

Prijavite se na svoj nalog ili ga kreirajte odmah da biste pristupili našem ekskluzivnom sadržaju.