HANNA Instruments Logo

Po — Pe / 9.00 — 17.00| +381 61 2036 045| + 381 11 3242 922 |WhatsApp

SKU HI12303 Categories ,

PEI pH elektroda (gelom ispunjena)- HI12303

Sve cene su bez PDV-a i bez troškova isporuke, osim ako nije drugačije navedeno.

HI12303 je polieterimidna – PEI pH elektroda sa ugrađenim senzorom temperature i povezuje se na merač koji ima Quick Connect DIN priključak. Ovaj tip priključka je specifičan za pH metre poput HI98190. pH elektroda HI12303 ima jednostruki keramički spoj u spoljnoj referentnoj ćeliji, a sferni deo za senzor pH je napravljen od stakla opšte namene i zaštićen je izdržljivim PEI telom. Ovakvo dizajnersko rešenje ističe se u merenjima sa prenosnim meračima zbog trajnosti sondi smanjenoj potrebi za održavanjem osim čišćenja i kalibracije.

  • Hemijski rezistetno PEI telo
  • Dupli referentni spoj
  • Staklo opšte namene

Kupujte pouzdano!

RSD 12.920

4 na zalihama

Zatražite ponudu

Ovaj proizvod se ne može kupiti online. Popunite kontakt formu kako biste dobili ponudu. Hvala.

Detalji:

HANNA instruments nudi veliki broj različitih pH elektroda dizajniranih za najrazličitije namene. Tip stakla koji se koristi za očitavanje pH, oblik senzornog dela, materijal izrade, vrsta i materiajal referentnog spoja kao i korišćeni elektrolit samo su neka od naprednih konstruktivnih rešenja.

HI12303 koristi staklo opšte namene (GP), sfernu sijalicu, telo od polieterimida (PEI), jednostruki keramički frit i dvostruki spoj.

Sferični oblik senzornog dela elektrode

Sferični oblik se koristi za opšte primene. Drugi oblici kao što je konusni služe za penetraciju uzorka, odnosno ravni za površinska merenja.

PEI telo elektrode

Telo PEI (polieterimidne elektrode) je pogodno za širok spektar primena i posebno pogoduje terenskim merenjima zbog svoje izdržljivosti. Zaštita oko vrha sfernog stakla smanjuje mogućnost loma PEI plastika je visokokvalitetna plastika koja je hemijski otporna na mnoge oštre hemikalije.

Dupli referentni spoj

Elektroda sa dvostrukim spajanjem ima unutrašnji odeljak oko referentne žice. Joni srebra prisutni su u elektrolitu unutrašnjeg odeljka, u kome se nalazi Ag / AgCl referentna žica; elektrolit izvan ovog odeljka je bez srebra. Dizajn dvostrukog spoja znači da se uzorak ne kontaminira srebrom. Ovaj dizajn omogućava merenje u primenama gde su joni srebra u uzorku nepoželjni.

Brzi DIN priključak

HI12303 koristi brzi DIN priključak koji omogućava postavljanje i uklanjanje sonde jednostavno i brzo. Ovakav priključak je karakterističan za pH merače poput HI98190. Tabela specifičnih kompatibilnih merača.

Jednostruki vs dvostruki spoj pH elektrode

Konvencionalne elektrode su obično sa jednim spojem. Kao što je prikazano na gornjoj slici, ove elektrode imaju samo jedan spoj između unutrašnje referentne žice i spoljnog rastvora. Pod nepovoljnim uslovima, poput visokog pritiska, visoke temperature, visoko kiselih ili alkalnih rastvora, pozitivni protok elektrolita kroz spoj često se preokreće što rezultira ulaskom rastvora uzorka u referentni odeljak. Ako ovo ostane bez kontrole, referentna elektroda može postati kontaminirana, što dovodi do potpunog otkaza elektrode. Drugi potencijalni problem sa ovakvim elektrodama je začepljenje spoja usled taloženja srebrno-hlorida (AgCl). Srebro se lako taloži u uzorcima koji sadrže Tris pufer ili teške metale. Kada rastvor elektrolita stupi u kontakt sa uzorkom, neki deo AgCl će se istaložiti na spoljnoj strani spoja. To prouzrokuje drift u očitavanjima.

Hannin sistem dvostrukih spajanja, kao što mu ime kaže, ima dva spoja, od kojih je samo jedan u kontaktu sa uzorkom, kao što je prikazano na slici. Pod nepovoljnim uslovima, evidentna je ista tendencija unosa uzorka. Međutim, kako se sistem referentnih elektroda fizički odvaja od intermedijarnog područja elektrolita, kontaminacija elektrode je minimizirana. Verovatnoća začepljenja spoja takođe se smanjuje sa ovakvim dizajnom elektrode, jer spoljna referentna ćelija koristi rastvor za punjenje koji je “bez srebra”. Pošto nema srebra, nema taloga koji može da se formira i začepio spoj.

Specifikacije:

Materijal

PEI

Referentni spoj

dupli, Ag/AgCl

Spoj/Protok

keramički, jednostruki / 15-20 µL/h

Elektrolit

Gel

Opseg

pH: 0 do 12

Max. pritisak

2 bar

Oblik vrha

sferni (dia: 7.5 mm)

Preporučena radna temperatura

-5 do 70˚C (23 do 158˚F)

Temperaturni senzor

Da

Pojačivač

Da

Kabl

koaksijalni; 1 m (3.3’)

Priključak

Brzi DIN priključak

Primene

primene na terenu, rastvori zemljišta, hemikalije za fotografiju, laboratorijska/opšta namena

Dodatne informacije

Dodatne informacije

Parametar

Sektor

Traženje ponude

Napomena: polja označena sa * su obavezna.

Da li ste uspeli da pronađete ono što Vas zanima?

Imamo više od 30000 proizvoda u našem asortimanu. Registrujte se sada i preuzmite najnoviji katalog proizvoda ili nas kontaktirajte i proverite kako sve možemo da Vam pomognemo.

Login

Prijavite se na svoj nalog ili ga kreirajte odmah da biste pristupili našem ekskluzivnom sadržaju.

Login

Prijavite se na svoj nalog ili ga kreirajte odmah da biste pristupili našem ekskluzivnom sadržaju.