HANNA Instruments Logo

Po — Pe / 9.00 — 17.00| +381 61 2036 045| + 381 11 3242 922 |WhatsApp

SKU HI847492-02 Kategorija Tag

Prenosni turbidimetar za pivo - HI847492

Sve cene su bez PDV-a i bez troškova isporuke, osim ako nije drugačije navedeno.

HI847492 je veoma precizan prenosni merač za analizu piva koji odražava Hannino višegodišnje iskustvo. HI847492 je u skladu sa ASBC (Američkim društvom hemičara za kuvanje piva), koji koristi nephelometar za testiranje zamućenosti u pivu. Instrument je specijalno dizajniran za merenja kvaliteta piva, pružajući svaki put tačna i precizna očitavanja

Kupujte pouzdano!

RSD 104.860

6 na zalihama

Zatražite ponudu

Ovaj proizvod se ne može kupiti online. Popunite kontakt formu kako biste dobili ponudu. Hvala.

Detalji

HI847492 je specijalno dizajnirani turbidimetar za određivanje mutnoće piva. Instrument je zasnovan na vrhunskom optičkom sistemu koji garantuje tačne rezultate, obezbeđuje dugoročnu stabilnost i minimizira smetnje svetlosti i boje. Takođe kompenzuje varijacije u intenzitetu lampe, mada pravilna kalibracija obezbeđuje da su merenja u potpunosti potvrđena, uporediva i u skladu sa regulatornim zahtevima.

Okrugle kivete od 25 mm sastavljene od specijalnog optičkog stakla garantuju ponovljivost merenja mutnoće.

Ključne karakteristike:

ASBC uskladjena merenja – HI847492 zadovoljava i prevazilazi zahteve ASBC metode za merenja mutnoće Merenja su uzeta iz uzoraka piva koji su ohlađeni, a rezultati su prikazani u Formazin jedinicama mutnoće (FTU).

Kalibracijau 2,3 ili 4 tačke se izvodi sa (<0.1, 15, 100, and 800 FTU) standardima. Kalibracione tačke mogu biti modifikovane ako se koriste standardi koji su pripremljeni od strane korisnika.

AMCO AEPA-1 Primarni standard mutnoće – AMCO AEPA-1 standardi isporučeni od strane USEPA-e su prepoznati kao primarni standard. Ovi netoksični standardi izrađeni su od polimera u stirol divinilbenzen polimernim sferama koje su ujednačene u veličini i gustini. Standardi su za višekratnu upotrebu i stabilni sa dugim radnim vekom.

Fast Tracker™ – Za korisnike koji vrše merenja u svojoj pivari, HI847492 je opremljen sistemom za brzo prepoznavanje oznaka koji čini prikupljanje podataka i upravljanje jednostavnijim nego ikad ranije. Fast Tracker omogućava pivarima da snimaju vreme i lokaciju određenog merenja ili serije merenja koristeći iButton® oznake na određenim rezervoarima za brzo i lako čitanje. Svaka iButton® tag oznaka sadrži računarski čip sa jedinstvenim identifikacionim kodom.

Dobra laboratorijska praksaHI847492 odlikuje se kompletnim izveštajima dobre laboratorijske prakse Dobra laboratorijska praksa uključuje podatke o kalibracionim tačkama, datumu i vremenu kalibracije.

Učitavanje podatakaDo 200 merenja se mogu sačuvati i pozvati iz memorije instrumenta.

Učitavanje podataka Za dalje mogućnosti skladištenja ili analize, prijavljeni podaci mogu se preuzeti pomoću USB porta i software-a HI92000.

Display sa pozadinskim osvetljenjem – LCD sa pozadinskim osvetljenjem, omogućava jednostavnu upotrebu i čitanje Prikazani kodovi vode korisnika korak po korak kroz rutinsku operaciju i kalibraciju.

Značaj upotrebe

Čistoća piva je parametar koji se stalno kontroliše u pivari. Čistoća može da utiče na pojavu zamućenosti ili nerastvorljive ili polu-rastvorljive čestice koje su dovoljno male da u pivu formiraju koloidnu suspenziju, obično manju od 2 mm. Te čestice raspršuju prosleđenu svetlost i primećuju se kao degradacija u sjaju piva. Da bi se osigurao dosledan kvalitet proizvoda, pivaru je potrebno više od vizuelnog pregleda.

Nekoliko supstanci mogu izazvati mutnoću u pivu, ali najčešći je problem zbog umrežavanja polifenola i proteina. Ovi materijali postoje u ravnoteži u pivu i manifestuju se kao mutnoća kada se kombinuju da bi formirali nerastvorne koloide. Na raspolaganju je čitav niz tretmana za stabilizaciju kako bi se izbegli problemi sa zamućenjem, a proizvod se mora kontrolisati u nekoliko koraka tokom procesa proizvodnje, posebno nakon filtriranja i pre nego što pivo uđe u svetle rezervoare

HI847492 dizajniran je prema ASBC standardu za merenje mutnoće piva, kompenzujući za boju piva da bi se obezbedila tačnost. Svetlosni snop koji prolazi kroz uzorak raspršuje se u svim pravcima. Na intenzitet i obrasce raspršene svetlosti utiču mnoge varijable, kao što su talasna dužina svetlosti, veličina i oblik čestica, indeks refrakcije i boja. Optički sistem uključuje LED svetlo sa talasnom dužinom od 580 nm, detektor raspršene svetlosti (90 °) i detektor prosleđene svetlosti (180 °).

Ovi merači takođe sadrže režim neprekidnog merenja za merenje brzine taloženja suspendovane materije i prosečni signal za akumuliranje više očitavanja, dajući krajnju prosečnu vrednost. Za analizu piva, prosečni režim je naročito koristan za merenje uzoraka sa suspendovanim česticama različitih dimenzija.

HI847492 sadrži moćan mikroprocesor koji izračunava FTU vrednost iz signala koji stižu do dva detektora pomoću efikasnog algoritma koji ispravlja i kompenzuje smetnje u boji. Optički sistem i tehnika merenja takođe nadoknađuju oscilacije intenziteta lampe, minimizirajući potrebu za čestim kalibracijama.

HI847492-11 AMCO AEPA-1 standardi osiguravaju da se merenja mogu pratiti do primarnih referentnih materijala. Ovi standardi se koriste za kalibraciju i verifikaciju performansi merača zamućenosti piva.


Dolazi sa sertifikatom analize.

  • Lot brojem
  • Rokom trajanja
  • Vrednost standarda @ 25 °C
  • Referentni merač, NIST sledljiv

Sa rezervoarima za skladištenje

  • Otporan na spoljno svetlo
  • Štiti od slučajnog loma

Specifikacije

Mutnoća

Opseg

0.00 do 1000 FTU

Rezolucija

0.01 (0.00 do 9.99 FTU); 0.1 (10.0 do 99.9 FTU); 1 (100 do 1000 FTU)

Tačnost

±2% od očitanja + 0.05 FTU

Ponovljivost

±1% od očitanja ili 0.02 FTU

Lutajuća svetlost

< 0.1 FTU

Kalibracija

Kalibracija u 2,3,4 tačke

Metod

ratio nefelometrijski metod

Measuring mode

normalni, prosečni ili kontinuirani

Izvor svetlosti

LED @ 580 nm

Detektor svetlosti

Silikonska fotoćelija

Dodatne specifikacije

Učitavanje

200 snimaka

Povezivanje

USB

Display

60 x 90 mm LCD sa pozadinskim osvetljenjem

Baterija

4 (1.5V) AA alkalne baterije

Napajanje

1.5V AA alkalne baterije (4) ili AC adapter

Okruženje

0 do 50°C (32 do 122°F), RH max 95% ne-kondenzujući

Dimenzije

224 x 87 x 77 mm (8.8 x 3.4 x 3.0”)

Težina

512 g (18 oz.)

Informacije o isporuci

HI847492 se isporučuje sa kivetama za uzorke i poklopcima (6), kalibracionom kivetom HI847492-11, staklenim bočicama od 25 ml sa kapicama (4), krpom za čišćenje kivete, baterijama, ispravljačem, sertifikatom kvaliteta instrumenta, uputstvom za upotrebu i robusnim koferom.

Dodatne informacije

Dodatne informacije

Sektor

Parametar

Traženje ponude

Napomena: polja označena sa * su obavezna.

Da li ste uspeli da pronađete ono što Vas zanima?

Imamo više od 30000 proizvoda u našem asortimanu. Registrujte se sada i preuzmite najnoviji katalog proizvoda ili nas kontaktirajte i proverite kako sve možemo da Vam pomognemo.

Login

Login to your account or create one right now to access to our exclusive content.

Login

Prijavite se na svoj nalog ili ga kreirajte odmah da biste pristupili našem ekskluzivnom sadržaju.