HANNA Instruments Logo

Po — Pe / 9.00 — 17.00| +381 61 2036 045| + 381 11 3242 922 |WhatsApp

SKU HI729 Kategorija

Ručni kolorimetar za određivane fluorida Checker® (Low Range) HC - HI729

Sve cene su bez PDV-a i bez troškova isporuke, osim ako nije drugačije navedeno.

Hanna Checker® premošćava jaz nastao između jednostavnih hemijskih testova i profesionalne instrumentalizacije. Kompleti hemijskih testova imaju ograničenu tačnost i rezoluciju s obzirom da se oslanjaju subjektivnu procenu korisnika. Profesionalna instrumentacija uključuje izvor svetlosti, poput LED ili Volframove lampe sa filterom i detektorom svetlosti za precizno određivanje koncentracije jona. Profesionalna instrumentalizacija nudi veću rezoluciju i tačnost, ali može koštati veoma mnogo. Hanna Checker® koristi LED detektor fiksne talasne dužine i silikonsku foto-ćeliju da obezbedi tačnost profesionalne instrumentalizacije po pristupačnoj ceni.

Kupujte pouzdano!

RSD 5.950

7 na zalihama

Zatražite ponudu

Ovaj proizvod se ne može kupiti online. Popunite kontakt formu kako biste dobili ponudu. Hvala.

Detalji

HI729 Checker® HC (ručni kolorimetar) pruža jednostavan, tačan i isplativ način za određivanje fluorida.

Fluoridi su jedna od retkih hemikalija za koju se pokazalo da uzrokuje značajne efekte kod ljudi putem snabdevanja vode za piće. Flor ima blagotvorno dejstvo na zube u malim koncentracijama u vodi za piće, ali prekomerna izloženost floru u vodi za piće ili u kombinaciji sa izlaganjem fluorida iz drugih izvora može izazvati brojne štetne efekte.

Fluorisanje vode je kontrolisano dodavanje fluorida u javno snabdevanje vodom radi smanjenja karijesa zuba. Fluoridisana voda deluje na površinu zuba: u ustima stvara nizak nivo fluora u nepcima, što smanjuje brzinu kojom se zubna gleđ demineralizuje i povećava brzinu kojom se remineralizuje u ranim fazama karijesa. Stručni komitet Svetske zdravstvene organizacije 1994. godine predložio je nivo fluora od 0,5 do 1,0 mg / L, zavisno od klime. Voda u bocama obično ima nepoznate nivoe fluora, a neki filteri za kućnu vodu uklanjaju deo ili čak čitav fluor.

HI729 Checker® je jednostavan za upotrebu. Za merenje su potrebna 2 viala (#1 i #2); 2 mL of reagensa se dodaje uoba . Zatim se dodaje deionizovana voda u bočicu 1, dok se uzorak za ispitivanje dodaje u bočicu 2. Oba viala se zatim lagano promućkaju i sačeka se 2 minuta. Kiveta #1 se onda stavlja u HI729 Checker® i taster je pritusnut za nuliranje; nakon toga ubacite kivetu # 2 da biste izvršili merenje

Specifikacije

Fluoridi

Opseg

0.00 do 2.00 ppm

Rezolucija

0.01 ppm

Tačnost

±0.10 ppm ±5% od očitanja

Metod

Adaptacija Standardnih metoda za ispitivanje vode i otpadnih voda, 18. izdanje, SPADNS metoda.

Dodatne specifikacije

Tip baterije

1.5V AAA / 10,000 h kontinuirane upotrebe

Okruženje

0 do 50°C (32 do 122°F); RH max 95%

Auto-off

nakon 10 minuta neupotrebe

Izvor svetlosti

LED @ 610 nm

Detektor svetlosti

Silikonska fotoćelija

Dimenzije

154 x 63 x 30 mm (6.1 x 2.5 x 1.2”)

Težina

196 g (6.91 oz.)

Informacije o isporuci

HI729 Checker® se isporučuje sa (2) kivetama za uzorke , fluoridnim LR starter paketom (1 boca fluoridnog LR reagensa, 30 ml), (1) špricom od 1 ml, baterijom i uputsvima za upotrebu.

Dodatne informacije

Dodatne informacije

Sektor

, ,

Specific parameter

Traženje ponude

Napomena: polja označena sa * su obavezna.

Da li ste uspeli da pronađete ono što Vas zanima?

Imamo više od 30000 proizvoda u našem asortimanu. Registrujte se sada i preuzmite najnoviji katalog proizvoda ili nas kontaktirajte i proverite kako sve možemo da Vam pomognemo.

Login

Login to your account or create one right now to access to our exclusive content.

Login

Prijavite se na svoj nalog ili ga kreirajte odmah da biste pristupili našem ekskluzivnom sadržaju.