HANNA Instruments Logo

Po — Pe / 9.00 — 17.00| +381 61 2036 045| + 381 11 3242 922 |WhatsApp

SKU HI764 Kategorija Tag

Ručni kolorimetar za određivanje nitrita Checker® (Ultra niski opseg) - HI764

Sve cene su bez PDV-a i bez troškova isporuke, osim ako nije drugačije navedeno.

Hanna Checker® premošćuje jaz između jednostavnih setova hemijskih testova i profesionalnih instrumenata. Kompleti hemijskih testova nisu baš tačni i daju rezultate u niskoj rezuluciji, dok profesionalna instrumentalizacija može biti skupa i komplikovana za kalibraciju i održavanje. Checker® ručni kolorimetar je istovremeno tačan i pristupačan.

Kupujte pouzdano!

RSD 6.230

5 na zalihama

Zatražite ponudu

Ovaj proizvod se ne može kupiti online. Popunite kontakt formu kako biste dobili ponudu. Hvala.

Detalji

Nitrifikacija je biološka oksidacija amonijaka (amonijum jona) u nitrit nakon čega sledi oksidacije nitrita u nitrate. Prvi korak ovog procesa u dva koraka vrši se u akvarijumu nitrifikacionim bakterijama. Tokom ovog brzog procesa, nivoi amonijuma opadaju dok nivo nitrita raste. Pošto je nitrit podjednako štetan kao i amonijak, nivo nitrita treba održavati na nemerljivim nivoima. Zreli biološki filter treba da bude u stanju da održi nivo nitrita niskim.

Takođe, ako se voda iz slavine koristi u akvarijumu, preporučuje se da se ispita na fosfate, kao i na silikate, amonijak, nitrate, nitrite, pH i alkalnost.

Ručni kolorimetar HI764 Checker® premošćuje jaz između jednostavnih setova za hemijsko testiranje i profesionalne instrumentalizacije. Kompleti hemijskih testova nisu baš tačni, dok profesionalna instrumentalizacija može koštati stotine dolara i može biti potrebno dugo vreme za njeno održavanje i kalibraciju. Hanna Checkeri® su tačni, pristupačni i jednostavni za upotrebu.

Da biste započeli sa merenjima, prvo nulirajte instrument sa vodenim uzorkom. Zatim, dodajte reagens Na kraju stavite bočicu u Checker®, pritisnite dugme i pročitajte rezultate. Jednostavno, zar ne?

Checker®-a savršeno staje u džep, a veliki LCD omogućava lako čitanje dobijenih vrednosti. Auto-off funkcija produžava životni vek baterije gaseći je automatski kada se kolorimetar ne upotrebljava.

Specifikacije

Nitriti

Opseg

0 do 200 ppb

Rezolucija

1 ppb

Tačnost

±10 ppb ±4% od očitavanja

Metod

Adaptacija EPA metode dijazotizacije 354.1.

Dodatne specifikacije

Tip baterije

1.5V AAA / 10,000 h kontinuirane upotrebe

Okruženje

0 do 50°C (32 do 122°F); RH max 95%

Auto-off

nakon 2 minuta neupotrebe

Izvor svetlosti

LED @ 610 nm

Detektor svetlosti

Silicijumska fotoćelija

Dimenzije

154 x 63 x 30 mm (6.1 x 2.5 x 1.2”)

Težina

196 g (6.91 oz.)

Informacije o isporuci

HI764 Checker® se isporučuje sa (2) kivetama za uzorke sa poklopcima, nitritnim ULR starter setom za 6 testova (6 paketa reagensa u prahu), baterijom i uputsvima za upotrebu.

Dodatne informacije

Dodatne informacije

Specific parameter

Sektor

, , ,

Traženje ponude

Napomena: polja označena sa * su obavezna.

Da li ste uspeli da pronađete ono što Vas zanima?

Imamo više od 30000 proizvoda u našem asortimanu. Registrujte se sada i preuzmite najnoviji katalog proizvoda ili nas kontaktirajte i proverite kako sve možemo da Vam pomognemo.

Login

Login to your account or create one right now to access to our exclusive content.

Login

Prijavite se na svoj nalog ili ga kreirajte odmah da biste pristupili našem ekskluzivnom sadržaju.