HANNA Instruments Logo

Po — Pe / 9.00 — 17.00| +381 61 2036 045| + 381 11 3242 922 |WhatsApp

SKU HI801-02 Kategorija Tag

Spektrofotometar iris - HI801

Sve cene su bez PDV-a i bez troškova isporuke, osim ako nije drugačije navedeno.

iris prenosivi spektrofotometar je drugačiji od bilo kojeg proizvoda koji smo proizvodili u prošlosti. Razlikuje se od naših fotometara jer omogućava merenje u spektru svih talasnih dužina vidljive svetlosti, a ne samo unapred određene talasne dužine. Spektrofotometri deluju izolovanjem svetlosti na talasnim dužinama talasa bele svetlosti. Ovaj kompaktni merač sadrži brojne karakteristike koje omogućavaju fantastične performanse i izuzetnu upotrebljivost.

  • Napredni optički sistem
  • Punjiva li-ion baterija
  • Prilagodljivi korisnički metodi

Kupujte pouzdano!

RSD 322.880

7 na zalihama

Zatražite ponudu

Ovaj proizvod se ne može kupiti online. Popunite kontakt formu kako biste dobili ponudu. Hvala.

Napredni optički sistem

U spektrofotometru optički sistem predstavlja srce instrumenta. Dizajn optičkog sistema, konstruktivne karakteristike i materijali od kojih je izrađen garantuju precizna očitavanja i dug životni vek instrumenta. Prilikom izrade ovog merača naš istraživački i razvojni tim posvetio je posebnu pažnju detaljima i kombinovao je mnoga mala poboljšanja tipičnog dizajna spektrofotometra kako bi stvorio prenosni merač sa neviđenim performansama.

Spektrofotometar
Spektrofotometar
spektrofotometar iris

Zamenjiva Volframova
Halogena lampa

Da biste mogli da merite u raznim talasnim dužinama, širokopojasni izvor svetlosti je neophodnost. Iris spektrofotometar to postiže Volfram-halogenom lampom. Kako ove lampe ne traju neograničeno, potrebno ih je menjati tokom životnog veka merača. Fiksacije za izvor svetlosti, garantuju da će lampa biti u istom položaju svaki put kada se zameni. Ovim se postiže stanje uma gde ne morate da brinete svaki put
o izvoru svetlosti.

Razdvajač snopa svetlosti

Razdvajač snopa dodaje se u optički sistem radi upotrebe sa referentnim detektorom kako bi se osiguralo da merenje bude kompenzovano za bilo kakav drift izvora svetlosti. Deluje tako što deli svetlost koju emituje Volfram lampa na dva zraka i šalje jedan snop svjetlosti referentnom detektoru koji meri intenzitet. Ako postoje fluktuacije u izvoru svetlosti, merač to otkriva i kompenzuje ih matematičkim proračunom. Referentni detektor takođe štedi bateriju i dovodi do poboljšane brzine merača, jer lampa ne mora da se zagreva pre upotrebe.

Provera sistema

Nakon uključivanja merača vrši se provera performansi kako bi se potvrdilo da izvor svetlosti ispravno radi i da se kalibrira položaj rešetke. Kalibracija rešetke deluje tako što skenira svetlo „nultog reda“ koje se odbija od rešetke. Ako postoje bilo kakvi mehanički problemi, instrument će prikazati upozorenje. Ova funkcija uspostavlja pouzdanost u merenja znajući da merač uvek radi ispravno, bez potrebe za pokretanjem dodatnih ispitivanja.

Spektrofotometar

Konkavna rešetka

Ovaj element optičkog sistema je ono što stvara spektar svetlosti. Kada svetlost iz volframove lampe pogodi rešetku, ona se susreće sa interfejsnim prevlakama koje pretvaraju polihromatsku belu svetlost u dugu. Ova duga sadrži raspršenu svetlost svih talasnih dužina u vidljivom spektru. Rotacija ove rešetke je ono što omogućava određivanje talasne dužine. Ova sposobnost je jedna od najvećih razlika između spektrofotometra i fotometra. Konkavna rešetka koja ovo postiže je superiorna u odnosu na druge vrste difrakcije, kao što su prizme, jer minimizira generisanu svetlost i ima stalnu širinu pojasa. Takođe kombinuje elemente optičkog sistema koji bi obično bili odvojeni, na primer ako bi se koristila ravna rešetka konkavno ogledalo trebalo bi dodati da bi se refokusirala svetlost. Kombinacija ova dva dela stvara veću efikasnost i manji optički sistem da bi se dobio kompaktniji prenosni instrument.

Uska širina pojasa i visoka rezolucija

Imati malu širinu pojasa neophodno je za precizno merenje uskih vrhova. iris spektrofotometar održava usku širinu opsega od 5 nm što rezultira dobrom spektralnom rezolucijom. Ovo dovodi do tačnog merenja oštrih, uskih vrhova apsorbancije. Pored toga, velika rezolucija od 1 nm stvara veću osetljivost, jer je talasna dužina bliža mestu gde uzorak apsorbuje najviše svetlosti.

Malo lutajuće svetlosti

Čest problem spektrofotometra je lutajuća svetlost. Zalutala svetlost može biti svetlost koja je izvan talasne dužine koju merač određuje ili takođe svetlost odgovarajuće talasne dužine, ali izvan merača. To dovodi do netačnih očitavanja, jer ovo svetlo ne bi apsorbiralo uzorak, već bi ga instrument još uvek pokušavao da detektuje. To je tipičan problem i teško ga je kontrolisati. Zahvaljujući dizajnu optičkog sistema, ovaj potencijalni problem smo sveli na minimum kako bismo poboljšali linearnost i tačnost očitanja.

Univerzalni držač kiveta i njihovo automatsko raspoznavanje.

Držač kivete ugrađen u merač drži i okrugle kivete od 22 mm i pravougaone kivete dužine 5 cm. Dostupni su adapteri za držač kiveta za ostale kivete od 13 i 16 mm oble kivete i 10 mm kvadratne kivete. Pravougle kivete imaju veće dužine putanje što rezultira većom osetljivošću pri očitavanju uzoraka male apsorbancije. Pored toga, merač omogućava izbor veličine kivete koja se koristi u prilagođenim korisničkim metodama iz raspoloživih veličina. Za sve metode, programirana veličina kivete je prikazana na ekranu kako bi se osigurala tačna veličina kivete, osiguravajući da instrument koristi ispravnu dužinu puta prilikom izračunavanja merenja.

Prilagodivi metodi

• Korak-po-korak uputsvo za izradu metoda
• Do 10 kalibracionih tačaka
• Fleksibilne kalkulacije za metode više talasnih dužina

Kreiranje prilagodivih metoda je lako i intuitivno, HI801 vas vodi korak po korak kroz proces kreiranja sopstvene priladive metode. Intuitivno korisnički interface vodiće vas kroz imenovanje vašeg metoda, podešavanje talasnih dužina merenja, kreiranje tajmera reakcije i kalibraciju metode. Do 10 tačaka može biti korišćeno za kalibraciju metoda.

Korisnički interface

Niko ne voli da radi s teškom opremom, zbog čega smo naporno radili na stvaranju interfejsa koji rad instrumenta čini besprekornim. Intuitivni dizajn menija i veliki LCD ekran omogućavaju rad sa instrumentom lakšim. Pripremite se za svoj novi omiljeni komad laboratorijske opreme.

Spektrofotometar

Omiljeni metodi

Uvek imajte najčešće korišćene metode na raspolaganju sa funkcijom omiljenih metoda. Direktno sa početnog ekrana pristupa se omiljenim metodama koje programiraju korisnici, štedeći vreme.

Visoko-kontrasni LCD Display

Sa 6” display-om, ekran je dovoljno veliki za lagano čitanje. Visok kontrast čini da se svaki znak na ekranu se ističe čak i tokom upotrebe na otvorenom. Širok ugao vidljivosti omogućava da se merenja vide izdaleka, tako da dok radite po laboratoriji nije neophodno da lebdite iznad merača da biste videli
merenja.

Kapacitativna tastatura

Manevrisanje menija i korišćenje merača je veoma lako pomoću kapacitivnog touchpad-a. Za brz i lak pristup tim funkcijama, napravljeni su namenski tastera posebno za podešavanje, evidentiranje podataka, opoziva podataka i metoda Postoji funkcija zvučnog signala/upozorenja koja se može omogućiti ili onemogućiti za povratnu informaciju kada god je taster pritisnut. Dodatno, instrument još uvek prepoznaje dodire tastera čak i kada upotrebljavate rukavice.

Generalne opcije

Pri izboru opreme treba se uveriti da proizvod ima sve potrebne karakteristike za predviđene primene. Prilikom izrade irisa uvrstili smo što više karakteristika koje bi nam mogle pomoći da ovaj merač bude izuzetno svestran i praktičan. Od osnovnih potreba, poput dugog trajanja baterije i lakog evidentiranja i prenosa podataka, pomakli smo ograničenja naizgled osnovnih karakteristika kako bi vam olakšali život što je više moguće.

Korisnički metodi

Mogućnost programiranja do 100 ličnih metoda, čini ovaj instrument svestranim i prilagodivim. Metode mogu uključivati do 10 tačaka kalibracije, 5 različitih talasnih dužina (koje se mogu koristiti istovremeno) i dozvoljavaju upotrebu 5 tajmera za reakcije. Ove funkcije omogućavaju implementaciju mnogih varijacija prilikom kreiranja metoda. U poređenju sa fotometrom, više nema ograničenja fabričkim metodama. Ako određeni parametar nije ponuđen ili je potrebna modifikacija unapred programirane metode, instrument se može prilagoditi vašim potrebama.

Unapred pripremljeni metodi

Programirano više od 80 najčešće korišćenih metoda za hemijsku analizu. Metode se lako mogu ažurirati prenošenjem datoteke s računara na instrument ili putem USB flash drive-a. Može se sačuvati do 150 fabričkih metoda, a neki hemijski parametri imaju mogućnost prelaska između različitih hemijskih oblika. Pronalaženje šifri proizvoda za naručivanje dodatnih reagensa je lako jer merač daje odgovarajuće kodove reagensa za svaku programiranu metodu.

Spektralni opseg

Merač ima spektralni opseg od 340 nm do 900 nm koji omogućava širok izbor analitičkih metoda. Fleksibilnost ovog opsega omogućava usklađivanje sa mnogim metodama od regulatornih organizacija i udruženja za različite primene.

Spektrofotometar

Radi i na baterije

Merač posdeduje punjivu litijum jonsku bateriju koja traje otprilike
3,000 merenja. Život baterije je duži od jednog dana, tako da kada ste na terenu ne treba da brinete da li će se isprazniti. iris se može brzo napuniti posebnim namenskim adapterom za brzo punjenje.

Učitavanje i transfer podataka

Prenos podataka sa instrumenta uvek treba biti jednostavan i jasan. Impresivno instrument može da sačuva do 14.000 merenja u memoriji, U bilo kojem trenutku podaci se mogu prebaciti na kompjuter kao CSV ili PDF datoteka. Nije potreban softver, jednostavno priključite fleš uređaj ili ga povežite u računar i izvezite podatke. Mogućnost čuvanja podataka u PDF-u osigurava veći integritet podataka jer se oni ne mogu tek tako manipulisati. Pored toga, ID merača i ID uzorka mogu se programirati da se sačuvaju zajedno sa evidentiranim merenjima. Kompatibilnost široko rasprostranjene tehničke opreme često može biti problem, zbog čega iris ima USB portove i za fleš disk i za direktnu vezu sa računarom. Povezivanje sa USB-portom na fleš diskom može da se koristi za prenos zabeleženih merenja sa instrumenta i za prenos ažuriranja metoda na merač. USB – B port koristi se za direktno povezivanje sa računarom posebno za prenos zabeleženih podataka.

Spektrofotometar iris
Spektrofotometar

Specifikacije

Generalne Specifikacije

Opseg talasnih dužina

340-900 nm

Rezolucija talasnih dužina

1 nm

Preciznost talasnih dužina

±1.5 nm

Fotometrijski opseg

0.000-3.000 Abs

Fotometrijska tačnost

5 mAbs na 0.000-0.500 Abs; 1% na 0.500-3.000 Abs

Ćelija za uzorkovanje

transmitujuća (%), absorbanca i koncetracija

Izbor talasnih dužina

10 mm četvrtaste, 50 mm pravougle, 16 mm okrugle, 22 mm okrugle, 13 mm okrugle (viale)

Optički sistem

razdelnih zraka svetlosti

Kalibracija Talasnih dužina

unutrašnja, automatska pri paljenju sa vizuelnom povratnom informacijom

Lutajuća svetlost

<0.1 % T at 340 nm sa NaNO₂

Spektralni opseg

5 nm

Broj metoda

150 Fbričkih / 100 korisnički definisanih

Skladištenje izmerenih vrednosti

9999 vrednosti

Mogučnost izvoženja podataka

csv format, pdf format

Povezivanje

1x USB A (mass storage host); 1x USB B (mass storage device)

Trajanje baterije

3000 merenja ili 8 sati

Napajanje

15 VDC adapter; 10.8 VDC Li-Ion punjiva baterija

Okruženje

0 do 50 °C (32 do 122 °F); 0 do 95% RH

Dimenzije

155 x 205 x 322 mm (6.1 x 8.0 x 12.6″)

Težina

3 kg (6.6 Ibs.)

Informacije o isporuci

HI801–01 (115V) i HI801–02 (230V) se isporučuju sa kivetama za uzorke i kapicama (22 mm, 4 kom.), Krpom

Dodaci:

HI7408011 zamenski 16 mm adapter za bočice, HI7408012 zamenski 10 mm adapter za bočice, HI7408013 zamenski 13 mm adapter za bočice, HI7408014 zamenska volfram-halogena lampa, zamenska baterija HI7408015

Dodatne informacije

Dodatne informacije

Sektor

Vrsta metra

Traženje ponude

Napomena: polja označena sa * su obavezna.

Da li ste uspeli da pronađete ono što Vas zanima?

Imamo više od 30000 proizvoda u našem asortimanu. Registrujte se sada i preuzmite najnoviji katalog proizvoda ili nas kontaktirajte i proverite kako sve možemo da Vam pomognemo.

Login

Login to your account or create one right now to access to our exclusive content.

Login

Prijavite se na svoj nalog ili ga kreirajte odmah da biste pristupili našem ekskluzivnom sadržaju.