HANNA Instruments Logo

Po — Pe / 9.00 — 17.00| +381 61 2036 045| + 381 11 3242 922 |WhatsApp

Ultimativni ORP vodič za bazene i lečilišta

Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Ako nameravate biti budući vlasnik bazena ili ako ste već uhodana firma koja gradi bazene, trebali biste znati da je potrebno održavati čistoću i higijenu vode.

Hemijska reakcija koja je bitna za sanitaciju vode je oksidacija. Tokom procesa oksidacije u vodi bazena dolazi do izmene elektrona između hlora (ili nekog drugog oksidansa) i onečišćenja u vodi. Na taj se način onečišćenje deaktivira i hemijski je inertno.

Najčešće korišteno sredstvo za sanitaciju i pročišćavanje vode u bazenu je hlor jer vrlo uspešno ubija bakterije, viruse, druge mikroorganizme, kao i druge zagađivače. Osim hlora, neke druge oksidacijske metode sanacije bazena uključuju upotrebu broma, joda, ozona …

Ako govorimo o oksidaciji u vodi bazena, važan je parametar ORP.

ORP ili potencijal redukcije oksidacije parametar je kvaliteta vode kojim se meri oksidacijski kapacitet u vodi. Ili drugačije rečeno, ORP je čistoća vode i njena sposobnost razgradnje onečišćenja. Parametar ORP meri se u vodi bazena i vodi za piće (hlor se koristi za sanaciju vode za piće) i govori nam koliko su hlor ili neki drugi oksidanti efikasni u vodi.

Za merenje ORP koristimo ORP sonde koje otkrivaju napon između elektroda i daju nam vrednost čija je merna jedinica milivolti (mV). Oksidanti će pokazati pozitivan mV naboj, dok će zagađivači pokazati negativni mV naboj. Razni ORP kontroleri ili testeri mogu nam pomoći u određivanju količine oksidansa koji se koristi za kanalizaciju vode. Iako se optimalni nivoi koncentracije razlikuju ovisno o vrsti sredstva za čišćenje, nivo ORP treba održavati iznad 650 mV za bazene i lečilišta tretirana hlorom, bromom ili jodom.

Za merenje ORP vrednosti Hanna Instruments ima razne uređaje koji vam mogu pomoći u sanitaciji vode u bazenu. Od automatiziranih procesora, do jednostavnih ručnih testera, osigurajte bezbrižno kupanje i zabavu u bazenu uz Hanna Instruments.

Analizatori hlora, pH, ORP i temperature - serija PCA300

Hanna Instruments PCA310, PCA320, PCA330 i PCA340 serije analizatora hlora, pH, ORP i temperature mikroprocesorski su upravljani, procesnim analizatorima koji kontinuirano nadziru uzorka za sadržaj hlora, pH, ORP i temperaturne vrednosti. PCA analizatori koriste DPD kolorimetrijsku metodu za određivanje hlora.

 • Dostupna su 4 modela za praćenje nivoa hlora, pH i ORP
 • Dva odvojena izlazna signala 0-20 ili 4-20 mA (samo PCA340)
 • Korisnički interfejs pojednostavljuje postavljanje i održavanje

pH/ORP Controllers - BL122 • BL123

sa Cloud Povezivanjem

BL122 i BL123 dizajnirani su za održavanje konstantne pH i nivoa dezinficijensa u bazenima, vrućim kadama i banjama te nude dodatne blagodeti omogućavanja daljinskog upravljanja

povezivanje i pristup uređajima putem web aplikacije Hanna Cloud. Ovi kontroleri dostupni su u dve konfiguracije. Osnovna verzija je linijski model koji omogućuje direktnu ugradnju armatura za sonde i hemijske inekcije u postojeće cevovode. Dostupna je i verzija montirana na ploču sa protočnom ćelijom zaobilaznice. Prolazna ćelija protoka omogućuje kalibrisanje i održavanje sonde bez isključivanja recirkulacijskih pumpi.

Hanna Oblak:

Hanna Cloud je web aplikacija koja Vas povezuje sa mernim uređajima kao što su BL122 i BL123. Merenjima i skladištenju podataka možete pristupiti sa računara, tableta ili telefona. Merenja, trendovi, istorija, podešavanja uređaja, alarmi i poruke prenose se na „Nadzornu tablu“ jer vaš instrument meri i kontroliše vaš proces.

pH/ORP Controllers - BL120 and BL121

sa ugrađenim hemijskim pumpama za napajanje

Ovi kontroleri bazena celovit su sistem dizajniran za održavanje

bazen, hidromasažna kada i kvalitet vode za dezinfekciju lečilišta. Ovi kontroleri dostupni su u dve konfiguracije. Osnovna verzija je in-line model koji omogućava direktnu ugradnju sondi i hemijskih injektora u postojeće cevovode. Dostupna je i verzija montirana na ploču sa zaobilaznom protočnom ćelijom. Bypass protočna ćelija omogućava kalibraciju i održavanje sonde bez gašenje recirkulacionih pumpi.

ORP regulator i dozirna pumpa za liniju bazena - BL101

Stvoreno kao jeftino rešenje za vlasnike kuća i firme za održavanje kako bi održavali idealan ORP u svako doba bazena ili hidromasažne kade. BL101 Pool Line ORP kontroler i pumpa za doziranje celovito su rešenje i s procesnim kontrolerom i s hemijskom pumpom za doziranje. Jednostavno umetnite sondu i ventil za ubrizgavanje u liniju sa recirkulacijskom pumpom i dodajte oksidans (tj. Hlor) koji se dozira.

 • Sve u jednom rešenju za održavanje odgovarajuće ORP vrednosti
 • Industrijska sonda sa 1/2 “NPT navojem za umetanje u recirkulacijski vod
 • Ulaz za regulator nivoa ili prekidač protoka

Za merenje na licu mjesta možemo preporučiti širok raspon prenosnih brojila.

Multiparametarski vodootporni merač – HI981954

HI981954 Pool Line

Multiparametar vodootporni prenosivi

Merač pH / ORP / EC / temperature napravljen je za merenje ključnih parametara kvaliteta vode u bazenu, hidromasažnoj kadi ili spa-vodi. Ovo je napredni merač koji koristi jednu ponderisanu sondu sa više senzora za istovremeno merenje više parametara i prikazuje rezultate kao pH, pH u mV, ORP, provodljivost (EC), ukupnu rastvorenu krutu supstancu (TDS), slanost i temperaturu.

Brojilo ima ugrađeni pretvarač pritiska za očitanja barometarskog pritiska.

 • Jedna sonda sa poljskim zamenjivim pH / ORP, EC

i temperaturni senzori

 • Automatsko raspoređivanje za očitanja EC i TDS
 • Prikažite istovremeno do 11 merenja

Profesionalni vodootporni prenosni pH / ORP / ISE merač – HI981914

HI981914 Pool Line

Profesionalni vodootporni prenosni pH / ORP merač je

napravljen za merenje pH i ORP bazena, hidromasažne kade ili spa vode. Ovo je napredni merač sa mnogim funkcijama, uključujući Hanninu ekskluzivnu dijagnostiku CAL Check pH elektrode koja se koristi za identifikovanje potencijalnih problema, uključujući vjeme čišćenja elektrode, proveru pufera za kontaminaciju i celokupno zdravlje pH elektrode. Ova se funkcija može koristiti za identifikovanje problema sa procesnim sondama koje imaju BNC konektor.

 • Laboratorijska merenja stepena u prenosniku
 • CAL proverite naprednu dijagnostiku sonde

• Alat za rešavanje problema za održavanje procesnih sondi

Vodootporni prenosni pH / pH-mV / ORP / merač temperature sa proverom senzora ™ – HI991003

HI991003 je kompaktni, vodootporni, prinosni prenosnik pH / pH-mV / ORP / temperature koji se isporučuje u kompletu s robusnom torbicom za nošenje i jedinstvenom pH / ORP elektrodom od titana sa ugrađenim temperaturnim senzorom. Ovaj merač dolazi sa našom jedinstvenom funkcijom Sensor Check ™ koja korisniku omogućuje da u bilo kojem trenutku odredi status elektrode. Merač ima veliki LCD ekran na dva nivoa za jednostavno gledanje pH, pH-mV, ORP, temperature i statusa. Rad merača pojednostavljen je na dva dugmeta. HI991003 ima izuzetno dugo trajanje baterije od 1400 sati neprekidne upotrebe.

 • Automatska kompenzacija temperature
 • Automatska kalibracija u 2 tačke
 • Vodootporan

Za obiteljske bazene i razne manje bazene možete koristiti testere Hanna Instruments.

Ispitivač vodova ORP / temperature bazena – HI981204,

HI981204 Pool Line ORP i merač temperature napravljeni su za merenje nivoa oksidacije (hlora) bazena, hidromasažne kade ili lekovite vode. Ovaj lagani, vodootporni ispitivač nudi ORP visoke preciznosti i merenje temperature u jednoj ručnoj jedinici.

 • Vodootporan
 • Zamenjiva ORP elektroda
 • Simultani prikaz ORP i temperature

Kombinovani ispitivač pH / ORP / temperature bazena – HI981214

pH / ORP merač napravljen je za merenje pH i ORP a

bazen, hidromasažna kada ili spa voda. Ovaj

lagani, vodootporni ispitivač nudi visoku tačnost

Merenje pH, ORP i temperature u jednom

ručna jedinica. Nema više prebacivanja između brojila za

vaša rutinska mjerenja.

 • Vodootporan
 • Zamenjiva pH elektroda
 • Automatska kalibracija

Bilo koja misao?

Pregledajte ostale postove

Login

Prijavite se na svoj nalog ili ga kreirajte odmah da biste pristupili našem ekskluzivnom sadržaju.